fredag 29. juni 2012

En bamseklem...

Alle fortjener vel en bamseklem innimellom! Eller kanskje ikke innimellom, men egentlig HVER ENESTE dag! Å gi hverandre en klem er å gi trøst, kos, ros, dele gleder og sorger, og mange andre 1000 ting. Ingenting er så godt som å få en ordentlig bamseklem av våre to små svaler. Snørrete neser som borer seg inn i halsgropa, mens de skitne hendene tar et realt tak i nakkehåra.. Vi klemmer mye hjemme hos oss, både voksne seg i mellom, og voksne og barn, og ikke minst kidsa som til stadighet klemmer på hverandre. Da gjerne etterfulgt av et basketak med lugging, når lillemor er ferdig å kose litt før go'gut'n. Her om dagen da vi (som vanlig) var alle fire på badet for kveldsstellet sa plutselig go'gut'n  "GRUPPEKLEM" Så klemte vi alle 4, moment to remember...

Prøv det! prøv å klemme på kjæresten din, mannen din, barnet ditt, svigermor, ja hvem som helst (det gjør ikke jeg). Kjenn at du slapper av etter klemmen og blir glad av det! Jeg gir alle mine venner en skikkelig bamseklem med denne bamsen som jeg har strikka i noe utrolig mykt pelsgarn jeg bestilte Tyrkia, samt ullteppegarn. Oppskrifta fant jeg hos Pt-design. Knallartig å strikke, ikke fullt så artig å montere, men herlig god og myk det ble han, og jeg tror han heter Louis...

fredag 22. juni 2012

Tusen Takk!!


 I barnehagen dere våre to små svaler går er personalet jevnt over helt fantastisk. Vi fom foreldre trives, og vi ser at ungene trives og har det bra. De får nærhet og kos, et fang å sitte på og mange gode klemmer og gode tilbakemeldinger gjennom dagen. Vi har trygge gode glade barn og barnehage"tantene" har bidratt mye til dette! Men så er det dessverre slik at noen slutter der også, og nå er det lillemor sin hjertevenn som dessverre slutter.. Vi ble kjempelei oss, for selv om de som er igjen er fantastiske mennesker som vi er glad i, har denne jenta en helt spesiell plass i hjertene våre! Vi måtte finne en liten gave til henne som takk for den tiden hun har passet på lillemor. Så da ble det en hjemmelaget "spa-godtekurv" Håper bare hun liker den.. Selve kurva er heklet av husholdningshyssing fra Europris. Oppi kurva har jeg lagt:
  • En vaskeklut i frisk turkis, den er strikket av Mandarin naturell. Jeg la opp masker delelig med 3 og strikket 2 rett og 1 vrang frem og tilbake til ønsket str. (ca 2 kluter pr nøste) Har også strikket endel kopptuer på denne måten, men de strikker jeg litt større (bruker da 1 nøste)
  •  En hampvott som jeg strikket av hampetråd fra Biltema. La opp 15 masker på pinne nr 8 og strikket riller frem og tilbake. Hekla sammen i siden og vrengte votten så heklinga ble  på innsiden.

  • En "angel" rose-såpe. Her kjøpte jeg bare materialpakke på Panduro og fulgte bruksanvisning.
  •  En liten krukke med hjemmelaget ansiktsskrubb. Det er brunsukker blandet med en god olivenolje. Så kan man ha i et par dråper lavendelolje, appelsinolje eller hva en selv liker.
  • En krukke med hjemmelaget body-skrubb. Det er laget av grovt havsalt, en god olivenolje, lavendelolje og så skulle fargen egentlig være lilla, men den ble grønn, men hva gjør vel det. De hjemmelagde skrubbene holder seg noen uker etter at de er ferdige.


Nå skal jeg hente småtroillan og gaven avleveres. Jeg er spent. Det er vemodig. Tusen takk du flotte Jente! Lykke til videre, vi kommer til å savne deg kjempemasse!!!

onsdag 20. juni 2012

Prinsesse-drøm.

 Jeg har for tiden prosjekt "få ferdig alle UFO'ene mine" Det vil si at jeg ikke skal begynne med noe nytt før jeg har gjort unna litt. Veeel, jeg svikter stadig dette prosjektet, for her om kvelden lå jeg i senga mi og var søvnløs. Søvnløs uten grunn altså, og da kom jeg på at jeg kunne strikke en litt pyntet lue til lillemor. Lua fant jeg bilde av på nettet, og den heter Odessa. Jeg har strikket den i Cashmere-ull fra Kina. Et supermykt garn!! Jeg kjøpte treperler og simsalabim !  En ny lue som hun likte kjempegodt! Den var raskt strikket på en ettermiddag, så da kunne jeg fortsette på mine UFO-prosjekter...


mandag 18. juni 2012

Gammel overtro?

Vi har ei lita frøken, dvs i følge hun selv er hun "toooj" (stor). Hun blir snart 2 år, men alikevel har hun stort sett vært crazy bananas om nettene. Hun er kjempeflink å legge seg, iallfall hvis pappan legger og storebror er med:) nå skal det jo sies at de to små svalene deler soverom, og det er uaktuelt å skille dem. De er avhengig av hverandre og har stor glede av hverandre! Noen ganger om-møblerer de soverommet sitt før de sovner, men du verden for en verdifull knytting av søskenbånd denne "før vi sovner så skal vi..." tiden er:) Vel, uansett har lillemor vært så urolig på nettene at vi har byttet på å ligge inne hos dem, så en voksen iallfall får sammenhengende søvn hver natt. Så en dag kom vi på!?!: I "gamledager" hette det seg at man fikk ubehag av vannårer. Og vi har tidligere stengt av vannårer med sånn ønskekvist! "vannkvist" pappa drev med det da jeg var lita, jeg kan det, og gubben har lært det av en eldre herremann:) Som tenkt så gjort! Gubben ut med kvisten, heldigvis er hekken høy og frodig så ingen kunne se hva han gjorde! Vannårer som gikk tvers igjennom lillemors seng ble avstengt! Og vettu hva???!! Hun SOVER! Ikke totalt uavbrutt, men MYE MYE bedre enn før vi gjorde dette:) gammel overtro? Ikke godt å si, men det funker!! Og det er ikke første gang vi har hatt hjelp av ønskekvisten.... Ha en fin overtroisk strikkegal (eller strikkeglad) kveld!!!

fredag 15. juni 2012

UFO-jakt!

Hmm, så var jeg på UFO-jakt da! Og det er ikke sånne UFO'er som svigerfar leter etter og ser overalt. Nei, mine UFO'er i håndarbeidens verden, de er U Ferdige Objekter, og de har jeg da noen av... Huff jeg har ikke hatt mot til å telle, men nå! NÅ skal jeg holde meg hardt i nakkeskinnet og gjøre ferdig en etter en. Og ikke begynne på noe nytt før alle (nesten alle) UFO'ene mine er ferdig. Det er et fint sommerforsett selv om jeg har masse deilig garn og mange planer som venter... Jadda vi får se hvor lenge jeg klarer å holde nakkeskinnet før jeg blir lei og slipper grepet. Artig e det lell, for har UFO'ene ligget lenge nok (og det har selvfølgelig ikke mine) så blir de jo som nye spennende prosjekter:):) ikke sant??? Ha en strikkefin kveld alle sammen. Her sitter jeg med 3 ulike strikketøyer og koser meg med en god film sammen med gubben, mens våre to små svaler sover <3

tirsdag 12. juni 2012

Å glede en venn...

I dag har jeg vært trøtt for lillemor her i huset proklamerte høylydt at; "biiilllle, vil biiilllle på mine biill" det vil si at hun vræla etter Ipad'n klokka 4 i natt for å spille på det hun mener er sitt spill. Jada, jeg vet at jeg selv har gitt henne lov å spille på den, og hun er superflink, men IKKE klokka 0400!! Det tok litt tid før raserianfallet gav seg kan en si:) Hun var likevel knallblid i morges, og smilte lurt når jeg nevnte nattens episode:) Da vi satt ute i trøndersommeren med 12 grader og spiste grillmat kom en kjær og god venninne innom. Vi skravla litt og jeg er helt sikker på at jeg var ganske så kort og gretten! Jeg fortalte at jeg lurte på om jeg skulle anskaffe sykkelsete eller sykkelvogn for å få med meg de to små svalene mine rundt på litt tur i sommer. Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at jeg er nokså makelig og dårlig trent så en sykkelvogn vil bli tungt i tillegg til at go'gut'n sykler selv (med støttehjul). Så sa hun: "har du en stjerneskrutrekker?" Spør gubben sa jeg! Så skrudde hun av sykkelsetet sitt og monterte på min sykkel!! Jeg skulle FÅ sykkelsetet hennes!!! Tenk deg det! I dag snille venninna mi gleda du en venn noe så helt utrolig!! Du gleda meg mer enn jeg kan få satt ord på, og særlig da jeg så hvor glad lillemor ble! Hun ville jo ikke utav setet engang! Du gleder meg hver gang vi er sammen, og du kan det virkelig: Å glede en venn!! Tusen tusen takk for at du er den du er! Jeg er så glad jeg har deg:)

mandag 11. juni 2012

Kom sommer...

Hvordan kan man lokke frem sommeren for å bli? Vi har mindre enn to uker igjen til sommerferien vår, ute er det 10-12 grader og kidsa har fortsatt vintersnørret rennende under de små nesene! Jorda vi har hatt litt varme, en dag i ny og ne, men vi VIL ha det over en laaang periode. Om sånn ca 2 uker! Er ønsket oppfattet? Plattingen er ferdigoljet og klar for sommeren, og jeg strikker ullsokker og pulsvanter i kulda! Kom sommer!!

onsdag 6. juni 2012

Æ må si dæ nåkka pappa...

Etter en fin ettermiddag ute i hagen med grillmat, gode naboer, lek og kos, var tiden kommet for at de to små skulle finne senga si! Alle fire på badet, tannpuss, dobesøk og kveldsvask. Alt dette foregår mens vi snakker gjennom dagen med kos og klem og latter. Ja og selvfølgelig må vi ikke glemme de 1000 protestene; "nææi ikke bleie, vil ikke tisse, vil ha andre sokker på!" "Fluuuuzz, mamma æ vil ha mere fluuuuzz!!" "nei det er bare en flux hver dag!" Jaja de kommer nå tilslutt i seng disse to stuptrøtte go'onga'n<3 vi bruker alltid å takke barna for en fin dag sammen, før vi sier at vi er glad i dem og godtatt:) lillemor har så smått begynt å svare "la i deg"! Lykke! Jeg gikk ut av rommet med gubben haltende etter, så hører vi go'gut'n si "pappa æ må si dæ nåkka... Kan du si te mamma at æ e kjempeglad i mamma!?!" e det rart æ e stolt av mine "to små svaler"? Ble helt rørt jeg<3

mandag 4. juni 2012

Streik...

I morges når jeg stuptrøtt etter tre nattevakter gikk til barnehagen med kidsa sa go'gut'n: "hvilken dag skal jeg streike mamma?" jeg kunne ikke annet enn å le! Han har tydeligvis forstått at streik betyr fri, for han hadde jo to streikefridager forrige uke også. Tror egentlig han kunne tenkt seg en streikefridag i dag, men det kunne ikke jeg, for jeg skulle sove:) Vi er heldige som fortsatt har barnehagetilbud, og kidsa lider ingen nød i streiken selv om de synes det er rart at de voksne er utenfor porten på barnehagen i stedet for innenfor. Lillemor har til og med hatt tilbud hver dag, så vi lider ingen nød. Det eneste vi ønsker oss nå er sol og finvær og en god natts søvn så er vi klare til å stå på barrikadene sammen med vår streikende sønn i morra:) godtatt alle sammen!

lørdag 2. juni 2012

Haruni shawl.

Mens jeg er oppe "å vaker" mellom to nattevakter har jeg endelig fått ferdig sjalet som heter Haruni. Oppskriften fant jeg på Ravelry http://www.ravelry.com/patterns/library/haruni Oppskriften var å få både på engelsk og dansk og var nokså enkel å forstå. Jeg måtet på youTube for å finne ut hvordan jeg startet (søkte på "cast on Haruni"), men når jeg fant ut starten så gikk alt som en lek! Sjalet var kjempeartig å strikke, men litt drøyt. Jeg strikket det endel større enn i oppskriften da jeg strikket med tynnere garn, og på det meste hadde jeg 761 masker!! Da sier det seg selv at en omgang tok tid! Men du verden så artig når det nå er ferdig. Jeg slo til og med til med å strikke av kanten (I-Cord bind off) i stedet for å hekle den av. Det tok laaang tid, men er absolutt verdt det! Sjalet er strikket i Lace på pinne 3,25 og jeg brukte ca 70 gram til et stort sjal. Det blir helt sikkert flere av disse! Men først skal jeg lage meg en god matpakke, drikke litt kaffe og gjøre meg klar til en natt på jobb med trivelig kollegaer. Og gjett hva som er med i veksa?? Yepp! Strikketøy, godt humør, pepsi max og en bitteliten godtepose! Hurra !

fredag 1. juni 2012

Pausestrikk i snøværet!

Ja i dag er det faktisk 1. Juni og for en uke siden hadde vi sommer her. Det er det iallefall slutt på nå! Da jeg sto opp i morges var det 4 (FIRE) grader ute og nå har det nettopp snødd!!! 


Jeg har noen store strikkeprosjekter på gang, men også noen små som egentlig er pausestrikk når jeg blir litt lei av de store. For de som kjenner meg vet at jeg er en litt utålmodig sjel og må ha noe småtteri og strikke på også. Og slik som været er er passer det jo bra at noen av pausestrikkprosjektene er de populære Cupcakesluene. Jeg har strikket de i Merino Extra Fine. Jeg fikk brukt opp litt restegarn på disse to her. Det er synd man skal trenge ull-luer nå i juni. Men så er det da endelig godt jeg har nattevaktshelg og kan sove bort skitværet! God helg folkens, så håper vi på bedre vær over helga!