fredag 31. august 2012

Litt flau nå ja..

Hysj... Nå sover jeg etter nattevakt, eller jeg burde iallefall gjøre det. Men det er bare det at... Jeg venter på en pakke med garn fra Tyrkia... Ja jeg lova gubben dyrt og hellig å la mobilen ligge på stua mens jeg sov skjønnhetssøvnen min etter 10 timer på nattevakt. Skjønt det er INGEN skjønnhetssøvn, for når jeg våkner ser jeg ut som et lykketroll(bustetroll) med størknet sikkel i munnviken og fingermerker på kinnet, og man blir liksom ikke den samme igjen den dagen. Vel jeg gjorde nesten som jeg lova, jeg skrudde av lyden på telefonen og la den nesten ved døra til soverommet, på innsida av soveromsdøra vel og merke. Heldigvis var det ikke telefonen som vekket meg, men naturen! Men da jeg fortumlet etter besøket på "litjstua" skulle stupe oppi den altfor varme dundyna med bæreevne 12+ eller noe sånt, DA så jeg det.... Den lille lydløse vibrerte og lyste!! Og jeg var jo nesten våken så jeg kunne jo ta den. "Hallo det er ..... fra DHL express igjen, det er kommet ENDA en pakke til deg, er du hjemme i dag også eller..." Jada jeg er hjemme, jeg ligger i senga!! HALLOOO?? hvordan kunne jeg si det da, ehh jeg har vært på nattevakt og sover, når kommer du? Jeg skal stå opp altså og ha på klær!!  Jeg hørte han knisa mens jeg leita etter det berømte hullet i gulvet... "jeg ringer deg like før jeg kommer jeg, om ca en time, sov videre du" Javel, som om det går an nå...

tirsdag 28. august 2012

Husmoremne, jeg..? Skeptisk.

 Jeg kan vel ikke akkurat skryte på meg å være det fødte husmoremnet, jeg (vi) som har robotstøvsuger og robotvasker. Jeg skjemmes nesten når jeg sier det, men du verden som det letter dagene når vi voksne har bittelitt støv på hjernen, og kidsa løper inn og ut av sandkassen. Tenk så heldige vi er som har kids som kan skitne til gulvene våre! Vel ja, men vi har ennå ikke noe matlagingsrobot, så en sjelden gang må jeg trø til å lage middag. Jeg er ikke akkurat noen ræser på kjøkkenet, iallefall ikke når det gjelder annet en god gammeldags norsk mat. Men jeg vil jo så gjerne da vettu, eller vil jeg det? Hihi, her om dagen fant jeg en oppskrift på en Thai-fiskesuppe som så kjempegod ut. DEN skulle jeg lage og drømte meg inn i alle de gode smakene som jeg vet finnes i det thailandske kjøkken. Vel en kan ikke akkurat si at jeg imponerte med min suppe som var nokså snargjort og meget vassen i smaken. Men jeg oppnådde at gubben et par dager etterpå lagde verdens beste thailandske fiskesuppe! yammi.


Så i dag var det igjen min tur å lage middag (det er min tur en gang i jubelåret), og siden høsten har kommet med full styrke bestemte jeg meg for å prøve å lage hjemmelaget tomatsuppe. For hvor vanskelig kan det være da liksom? Jeg kledte meg godt og blåste bokstavelig talt med vinden over brua inn til byen. Håret så ut som om det hadde hatt en runde i tuperingsboksen når jeg ramla over terskelen til den tyrkiske butikken. Det jobber det noen flotte karer som velvillig hjelper til, og jeg kom hjem med masse godsaker til en billig penge.

Oppskriften fant jeg på dinmat.no http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Gr%C3%B8nnsak/Hjemmelaget-tomatsuppe-med-chili De hadde mange gode oppskrifter, så hvorfor jeg valgte akkurat denne er ikke godt å si. Kanskje fordi den virka så enkel?Men dere må jo være enige i at det ser litt lekkert ut? Vel, jeg skar løk så tårene spratt, men jeg hørte på lydbok, så fikk det hele putre ivei mens jeg strikket fornøyd og kjente den deilige lukta spre seg i rommet.

onsdag 22. august 2012

Små gleder!!

Eller det er vel egentlig en kjempestor glede! Iallefall synes pappan og jeg det! I morges da vi var alle fire på badet for morgenstell og mor strevde med å få søvnen ut av øynene, passe smågretten fordi jeg grua fælt til å få trukket en visdomstann. Da skjedde det! Go'gut'n vår som aldri har villet forsøke å tegne annet en halvhjertede streker på papiret ropte ut i vill glede:  "Mamma se!! Jeg har tegnet Lillemor!!" Og det på ei magnet-tegnetavle som han så stolt var alene på loftet for å hente ned her om dagen. Tenk deg det, han tegnet en figur! Artig! Pappan kjente igjen figuren fra slik han selv tegnet i sin barndom, og mor fikk nesten tårer i øynene bare av å se på hvor utrolig stolt og glad han selv var over prestasjonen. Glemt var trøtthet, og visdomstanna ble trukket som ingenting! Så da jeg hentet han i barnehagen i dag ventet  han stolt med to nye tegnede menneskefigurer. Den ene likna fælt på klovnene til  Marianne Aulie, mon tro jeg har en ny kunstnerspire her hjemme? Oh herlige små hverdagsgleder! Ha en strikkefin kveld!

tirsdag 21. august 2012

Blomsterglede.

Ute regner det, og ut i fra værmeldingene fremover ser det ut til at høsten er i anmarsj. Jeg er kjempeglad i høsten, i de flotte fargene, mørke kveldene og tente stearinlys. Men for å glede seg over høsten hadde det vært kjekt med litt mer sommer først, ikke sant? Vel, været rår vi ikke over, og mens det visner i blomsterbedet kan vi jo lage blomstergleder selv!! Jeg har forsøkt å lage en blomsterglede i dette sjalet som heter Echo Flower shawl. Mønsteret fant jeg som gratismønster på ravelry. Tenk at noen deler slike flotte mønster!  http://www.ravelry.com/patterns/library/echo-flower-shawl Sjalet var arbeidskrevende, men kjempeartig å strikke. Jeg valgte å strikke det i Drops Lace, da jeg er veldig glad i dette garnet til sjal. Jeg brukte pinne nr 3,5, og ca 85 gram garn. Da strikket jeg 2 rapporter mer enn oppgitt i hoveddelen av sjalet. Jeg hadde nok garn igjen til å kunne strikke enda et par rapporter, men det visste jeg jo ikke før jeg var ferdig. Størrelsen ble egentlig perfekt som den ble.

lørdag 18. august 2012

Traktorfest!

 I dag har vi vært på storslått traktorfest hos en god liten tantegutt som fyller 1 år<3 I et nydelig sommervær ble vi servert deilig grillmat og kaker i et artig John Deere-miljø som selv den mest innbarka bonde ville jublet høyt av begeistring over. Tusen takk for en fantastisk fest til de  flinke foreldrene!! Som seg hør og bør til en liten kar som feirer traktorbursdag, må jo selvfølgelig gaven være en traktorgenser. Jeg har strikket den populære Osloanorakken til Pickles:  http://www.pickles.no/oslo-anorakken/ Jeg har strikket den i Jade, som er et mykt og godt ullgarn som jeg kjøpte opp et lite lager av da sparkjøp hadde salg på det tidligere. Selve genseren var super-rask og artig å strikke, og dette blir garantert ikke min siste Oslo-anorakk. Jeg broderte jo selvfølgelig på to traktorer. Planen var eggentlig å brodere på MoodsOf Norway-traktoren, men den ble litt stor på den lille barnegenseren. Resultatet ble ikke så værst med disse to traktorene heller. Neste gang tror jeg at jeg skal strikke en uten hette...



Når man blir bedt i en sånn flott bursdag, er det jo artig å kunne bidra litt med noe å sette tennene i. Jeg tok med litt hjemmelaget potetsalat, som go'gut'n stolt pyntet med gressløk han hadde plukket i hagen. Potetsalaten var i dag et skikkelig familieprosjekt, for mens jeg fikk sove litt lenger enn til kvart på sju, hadde gubben skrelt poteter til jeg sto opp! Og kidsa plukka gladelig gressløk til salaten. Tusen takk!! Oppskrifta er som følger: Lettrømme, Pesto (grønn) etter smak, Sennep, Salt, Pepper, Hvitløk, Finhakket løk eller Purreløk og Gressløk. Ja og så selvfølgelig kokte faste poteter i biter. Den kan gjerne stå litt før den serveres, og man kan glatt lage den ferdig dagen før, men da er det viktig at det er litt "saus" mellom potetene for det tykner litt når det står. Namnam sier jeg.


torsdag 9. august 2012

Sommerferie...


Ja da har sommerferien her hos oss vært ferdig i noen uker og jeg er tilbake i jobb. Kidsa er i full gang i barnehagen, og vi har hatt begge barna's barnegrupper på besøk, på grill, lek og kos i hagen. Det var stas for både barn og voksne.

Ferien vår var fin, med nesten to uker på familiehytte på Fosen. Dårlig vær i trøndelagen gjorde at vi leide en leilighet i Kristiansand og storkosa oss der i de to siste ferieukene, sammen med familie vi har der. Litt feriestrikk har det også blitt tid til. Louis ble raskt adoptert av lillemor og go'gut'n ville plukke ut farger til sin egen bamse. Den har fått navnet Herman, og dette eksemplaret i hvit og blå er andre forsøk, for den første tovet jeg ihjel i vaskemaskina.
Kopptuer har det også blitt strikket noen av, i glade farger og bomullsgarn. Noen er allerede tatt i bruk og jeg liker dem kjempegodt! Jeg har brukt bomullsgarn fra Søstrene Grene (kjempegodt å strikke av og bruke), Mandarin Naturell og Paris og av alle blir det flotte (synes jeg) kopptuer i ulikt mønster. Bare fantasien setter grenser:) Prøv du også da vel! I Paris er de strikket på noen få timer og et nøste blir en fin klut. 45-49 masker (allt etter mønster) og pinne nr 5. Lykke til.          
 Jeg er uhelbredelig "garnoholiker" og når jeg like før sommeren kom over 3 nøster rosa Petunia til "gibort-pris" måtte jeg jo selvfølgelig kjøpe det. Men hva skal man strikke med tre nøster? Resultatet ble en liten sommertopp til lillemor. Jeg er glad jeg ikke kjøpte fler nøster Petunia, for selv om toppen ble fin, var ikke garnet særlig godt å strikke med. Dessuten synes jeg den ble litt "hard" og mønsteret i toppen noe "sammenblandet" etter vask. Men lillemor ble glad og da er jo jeg glad! Mønsteret heter Wonder Wave, det var artig å strikke, og det er hentet fra garnstudio på nett: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=s22&d_id=22&lang=no



 Nok en Wonder Wave ble strikket i sommer, denne gang i et mye bedre garn. Muskat fra Drops. Den ble strikket som en bursdagsgave til mi fantastiske og kjære stemor <3 Men siden jeg kjøpte garn 4 dager før bursdagen hennes måtte hun vente litt på den. Men jeg brukte ikke mer enn tre uker på den, og da har jeg strikket både kopptuer og annet småtteri innimellom. Også her er mønsteret hentet fra garnstudio! Kjempeartig strikking!






Plutselig en dag så kom jeg over et garn som hadde paljetter inni garnet!! Det heter Fame Trend paljett og er fra Marks&Kattens. Et selvstripende blandingsgarn med 55% ull, 38% akryl og 7% paljetter, og der er kjempeartig å strikke av! Jeg bruker vanligvis ikke blandingsgarn, eller garn med akryl, men dette måtte jeg bare ha! Jeg forsøker å strikke et tubeskjerf. La opp 240 masker + og strikker *kast, 2rett sammen, 1 rett* gjentar ut omgangen, og en omgang rett. Så gjentar jeg dette. På dette garnet bruker jeg pinne nr 6.