tirsdag 30. oktober 2012

Hjertelue!

Når det nå er full vinter blir med ett jula mye mer virkelig. Den kommer med stormskritt, og på radioen i dag hørte jeg de sa det var 62 dager igjen av dette året! Hjelpe meg alt jeg hadde tenkt å rekke før den tid. Men jeg har funnet ut at det viktigste er å kose seg, og de siste to dagene har jeg kosa meg skikkelig med denne hjertelua fra Fru Soleng frusoleng.com Jeg fant mønsteret i ei bok som heter "Fru Soleng's Luer & Vanter.  Jeg lånte boka fra biblioteket, og den inneholdt mange flotte mønster. Jeg strikka den i Lanett ( det var det jeg hadde for hånden), og det ble en nett damestørrelse på den. Jeg valgte å ha vrangbord på lua i stedet for brettekant da jeg synes luene sitter bedre da. Go'gut'n stiller villig som modell, og nå er lua pakket inn og klar til å gies bort. Ha en strikkefin kveld! Jeg er i gang med go'guttens ønskelue!

mandag 29. oktober 2012

Garngleder!

Go'gutens garn.
 Her om dagen, mer eller mindre dro jeg en meget motvillig go'gutt med meg til garnbutikken. Protestene lot ikke vente på seg, "men mamma! du har jo så mye garn..!" Jaja, jeg vet det, men jeg skal bare se, for jeg elsker nemlig å gå å se på farger, garnkvaliteter og bare ta på garnet. Om jeg kjøper hver gang? Aldri... ehh jo, nei, en sjelden gang går jeg faktisk ut av garnbutikken uten en tråd! I veska altså! Jeg lokka med lekebutikken hvis han hadde litt tålmodighet med den garngale mamman sin. Men vet du hva som skjedde?? Go'gut'n kom til meg med dette garnet, og så sa han: "mamma, dette garnet vil jeg ha! Jeg vil du skal strikke en lue til meg, en sånn en med hul til ansiktet!" Hurra! Gutten fikk garnet, et deilig håndfarget merino-ullgarn, og jakten på den perfekte lua har startet. Helst ville han selv hatt en finlandshette med åpning kun til øynene, og det hadde kanskje vært ideelt så mye snø som han spiser, men jeg tror det blir en med åpning til nese/øyne, som kan trekkes ned under haken om snøsulten blir for stor. Vi gleder oss begge to på prosjektet!


Bellas votter
Men jeg kunne ikke gå tomhendt fra garnbutikken jeg heller, for jeg fant noe deilig alpakkaull fra Du Store Alpakka. Garnet het Misti, og det ble to par votter. Bellas votter som vistnok er blitt populære etter en tv-serie jeg aldri har sett. Oppskrifta fant jeg på ravelry http://www.ravelry.com/patterns/library/bellas-mittens De var både artige og raske å strikke. Og gjett om de var varme!?! Deilige myke lange votter! Og det trengs nå som vinteren er kommet. Nå er tiden inne for å nøste opp go'gutens garn og starte prosjektet med lua hans. Ha en strikkefin kveld folkens! Det skal jeg, fordi jeg fortjener det!

fredag 26. oktober 2012

Hipp Hurra for svigermor!!

Jeg har vært på damelag i kveld! Mi kjære svigermor fyller år i morra, og i den anledning har hun invitert til damelag. Vi var mange damer i vår beste alder og det var trivelig stemning! Mye god hjemmelaget mat hadde hun også disket opp med, så nå er jeg god og mett, og klar for en lang natt på jobb i lag med trivelige kollegaer. Får håpe jeg ikke lukter altfor mye hvitløk, men jeg må vel innom kiosken på vei til jobb for en tyggipakke kanskje. Svigermor er, som de aller fleste nå i dag, en kvinne som det er vanskelig å finne på gave til. Vi lever i et velstandssamfunn hvor de fleste av oss ikke mangler så veldig mye. Jeg har strikka en nett liten jakke til henne. Garnet kjøpte jeg fra HongKong, og det er en deilig myk Cashmereblanding. Mønsteret fant jeg i et gammelt Familien-blad, men tror det er opprinnelig Sandnesgarn sitt mønster. Det er en sommerjakke, men siden jeg har brukt ullgarn, er den fin gjennom hele året! Så får vi håpe jubilanten blir fornøyd (pakkene var ikke åpnet da jeg måtte dra for å gå på jobb). Hun elsker iallefall lilla så der tror jeg jeg treffer blink, uansett er det ikke bytterett! Ha en strikkefin kveld. Og Hipp Hipp Hurra for Mi Svigermor<3 Gratulerer med dagen!

Lykke!!

I går ettermiddag fikk jeg telefon fra en go'onkel (jeg har egentlig bare gode onkler). Om han kunne få overnatte her ei natt? Nema problema, for på lekerommet har vi sovesofa. Det var bare det at akkurat i går hadde vi enevendt huset for å flytte lekerommet dit vårt soverom var og vårt soverom til lekerommet... Men vi var nesten i mål så da bød det ikke på problemer med overnatting. Det er bare koselig det. Å se hva jeg fikk av han!!! Cubicspinner fra KnitPro og et nøste Viking Raggen!!! Tenke deg det å få en såå fin gave bare for ei seng ei natt! Han kan visst dette med å glede en kvinne! Tusen takk! Jeg lova å strikke sokker til gubben, og jeg er allerede i gang. Du verden for noen fantastiske pinner å strikke med! Jeg har hørt mye bra om dem, men at de skulle være så gode, det trodde jeg ikke. Passet perfekt for mine revmatikerfingre. Hurra, you made my day! Ha en strikkefin dag alle sammen, jeg skal strikke og kose med kidsa før nattevaktshelga kaller på meg!

onsdag 24. oktober 2012

Lapskaus..

Lapskaus er lettvint og god mat, og i dag er det koka 11 liter lapskaus her i huset. I barnehagen til kidsa skal det være tilstelning i forbindelse med FN-dagen, og vi som foreldre er oppfordret til å bidra med noe mat som de kan selge. Jeg hadde egentlig planlagt å levere boller og syltetøy. Slik blir det altså ikke, for da jeg våkna i morges og det blåste og var skikkelig rufsetufsevær tenkte jeg at det nok var mye lettere å få solgt noe varm-mat. Så kommer jo folk fra jobb og er nok sultne også. Da var det bare å finne frem storgryta og begynne å brune saus til lapskausen. Gubben ble noe bekymret for hvordan smaken skulle bli siden han er på jobb og ikke kunne bidra med kokekunstene sine. For når sant skal sies er han mye flinkere på kjøkkenet enn jeg! Men bevæpnet med fond og bacon ble sausen meget god. (selvskryt er viktig!) Lapskausblanding ble det enkleste i dag siden prosjektet var en smule dårlig planlagt, og derfor ble det også pølsebiter i stedet for kjøtt. Men selv synes jeg lapskausen ble god, og da får vi håpe den kan bidra med noen kroner i kassen til barna i barnehagen. De gleder seg til å selge ting de har laget i barnehagen.  Ungene har i barnehagen den siste tiden sett video og lært om ei jente fra landsbyen Bawatele i Malawi. Pengen de tjener i dag skal gå til FORUT forut.no , og barneaksjonen i Malawi. Håper det smaker!

fredag 19. oktober 2012

Aldri mer :)

Her om dagen rota jeg frem en hel haug med rester av bomullsgarn, for nå skulle det lages nålputer. Jeg har sett bilder av fine nålputer og fant oppskrift her http://www.ravelry.com/patterns/library/naalepuder  Tenkte eplekjekk at disse var raske og artige å lage! Der tok jeg grundig feil gitt! De var ikke artige å lage i det hele tatt, og mens jeg heklet den første tenkte jeg aldri mer. Men jeg kunne jo ikke gi meg med en, for det krymper ikke akkurat av restegarnlageret mitt da. Så jeg tenkte kanskje jeg skulle prøve å strikke en, for å strikke er jo artigere enn å hekle! Men neidu, den var akkurat like arbeidssom og kjedelig å lage. Jeg strikket etter samme prinsipp som heklingen i mønsteret, og tenkte også her aldri mer... Men når jeg fikk de ferdig, så ble de da ganske søte, ikke sant? Så når jeg får ånden over meg igjen, så kan det nok hende at jeg lager fler, men ikke i dag. For nå skal jeg starte å strikke stolper på en jakke jeg har hatt liggende en stund. Ha en strikkefin dag, så pakker jeg restegarnet mitt i "Gi bort til barnehagen-posen", for der blir de glade for det kan du tro!

onsdag 17. oktober 2012

Høstløv!

Vi har en deilig hage, med MYE løv. Og løv er lek! Eller var det slik? Joda for kidsa er løv lek, mens mor og far raker og samler! I dag har det vært en nydelig høstdag her, med deilig utetemperatur. Middagen i dag ble inntatt på plattingen. Vi grilla, og det er nok siste gang i år! Tenker på at for to år siden falt den første snøen 20 oktober, og den vinteren, den var laaang! Men nå er det høst, sol, løv og kos! Og høsten skal vare lenge har vi tenkt! Glade barn i løvdungene, og jeg må fram med raka igjen, men hva gjør vel det?    

lørdag 13. oktober 2012

Jeg har ei gammal tante...

Nei egentlig er hun ikke gammel i det hele tatt! Hun er ei flott tante, og i morra skal vi besøke henne og familien hennes. Så fikk jeg høre at hun har jo bursdag i morgen!!! Hjelpe meg hva gjør jeg da? Butikkene nesten steng, kun Rema 1000 åpen. Jeg hadde en halvferdig kopptue på pinnene, men tenkte ikke tanken på at det kunne være en gave før min gode stemor kom med forslag når jeg klaget min nød til henne, for vi kan jo ikke komme på besøk med visne markblomter! Har du ikke et garn til ei kopptue da?? Som sagt så gjort! Fresa ferdig kopptua i falsk flettemønster jeg fant i ei bok. En koppkost fra Rema 1000, og vips. En liten gave! Håper den babyrosa kopptua faller i smak!
Nå skal jeg strikke videre på en tubehals som er nesten ferdig! Ha en strikkefin kveld!

torsdag 11. oktober 2012

Opp Ned-genser.

Når kidsa klør av ull er det ikke gøy, vi lever på nordpolen (føles det iallefall som) og er avhengig av å ha ullklær under regntøy og dresser. "Jeg veit ei lita jente ja, eg kjenner ho så vel..." Og hun klør av ull! Jeg hadde strikket ribbegenser i myk sandnes mini alpaca til denne jenta til julegave, men jeg så redselen og fortvilelsen i øynene hennes når jeg stolt tredde genseren over hodet hennes. Dette kunne jeg jo ikke ha noe av, så selv om jeg personlig ikke synes mini alpaca klør, skal man ta kidsa på alvor. Så da var det å ta frem pinner og garn og strikke en ny, forhåpentligvis kløfri genser til denne prinsessen. Jeg valgte Merino Extra Fine, fordi det hadde jeg tilgang til i det velfylte garnlageret mitt når iveren meldte seg på lørdag kveld og fordi det er det mykeste ullgarnet jeg vet. Jeg kan ikke forstå at det kan klø. I hele natt har jeg på jobb brukt en hals i dette garnet, og jeg kjente ikke at den lå rundt halsen min engang, ikke annet enn myk og god varme. Vel det gjenstår å se, for den tiltalte har ennå ikke møtt sin dommer... Enn så lenge er den der kløfri, strikket i et mønster fra garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=s22&d_id=44&lang=no Og etter å ha klødd meg  lenge i hodet over at det var svært få masker som skulle legges opp til vrangbord, leste jeg oppskrifta og så at den skulle strikkes fra halsen og ned! Da stemte maskeantallet og arbeidet gikk som en lek! En artig måte å strikke genser på, og jeg trengte ikke montere!! Kun trådfesting. Tror det blir flere slike Opp Ned Gensere etterhvert. Men nå, en kaffeskvett for å få nattevakta ut av kroppen, og på pinnene er det en "oversized" tubehals.) Ha en strikkefin dag!

onsdag 10. oktober 2012

Luer i lange baner!

I det siste har det blitt mye småstrikk. Luer er kjekke julegaver, og det går forholdsvis raskt å strikke en lue. Her om dagen da jeg hadde den sjette dødningehodelua på pinnene på like mange dager, kunne go'gut'n fortelle at han visstnok ikke trengte så mange like luer! Da jeg fortalte at det var meningen at noen skulle bli julegaver tror jeg han syntes det var helt greit. Luene er strikket etter oppskrift fra Garnstudio  http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=s23&d_id=27&lang=no

De skulle egentlig strikkes i Lima, men ettersom jeg ikke kjenner det garnet og er livredd for at luene skal klø, og ikke bli brukt, valgte jeg å strikke de i Merino Extra Fine fra Drops. Det er et god og mykt ullgarn som ikke klør. Eneste problemet er at plaggene "vokser" litt i bruk, og luene kan bli litt slamsete. Men go'ungene her har mange luer i det garnet, og får de velge lue selv, er det de luene de gjerne vil ha. Så da tok jeg sjansen på at andre liker det også! Og for de som kjenner meg, og som tror jeg var lei da jeg holdt på med siste like lua??? Å neida ikke i det heletatt!!! Hahaha lurte deg!

tirsdag 9. oktober 2012

Jeg vil strikke meg et skjerf mamma..

Jeg vil strikke meg et skjerf mamma! Kan jeg det? sa go'gut'n når han kom hjem fra barnehagen i dag. JAA selvfølgelig skal du få lov til det! Jeg blir alltid kjempeglad når kidsa vil "leke" med garn, og vi har flere ganger hatt pinner og garn frem for å prøve å strikke. Jeg stupte inn i et velfylt garnlager og fant noe tykt deilig garn og gode pinner som små hender greit skulle kunne klare å håndtere. Så begynte jeg å legge opp noen masker.... Nei mamma, det er ikke sånn vi strikker i barnehagen! Åhh, noe overrasket måtte jeg prøve å få klarhet i hvordan det hele foregår i barnehagen, så jeg prøvde meg med fingerhekling, for det måtte det jo være.... Men nei. Mamma, i barnehagen strikker vi sånn opp og ned på en sånn ramme med tråd! AHA! Jeg skjønte hva han mente! Er det vev du mener? Ja mamma sånn veiv! Det har jeg lyst til, for nå er det snart vinter og jeg må jo ha et varmt skjerf... Jeg måtte smile litt, på med yttertøyet, så trasket vi på butikken. For vi er nemlig så heldig å ha en butikk som har ALT i nærheten. Skuffelsen var stor da vi ikke fant vev. Men mamma vi kan jo spørre... Ja det gjør vi! Iveren var tydelig stor, for før jeg visste ordet var den litt sjenerte fireåringen min fremme ved kassen... Har dere sånn veiv? Han spurte selv! Og med litt oversetting fra mor, fant de frem det vi ville ha. En til hver av go'ongene, for skal den ene ha, må den andre få likt, hvis ikke blir det vanskelig å beholde husfreden. For lillemor vil alltid gjøre som storebror. Stolt og tålmodig satt han leeenge å puslet med dette, og du skal se han slipper å fryse i vinter for når kvelden kom var han kommet halvveis...

fredag 5. oktober 2012

Finn et strå og træ dom på...

Vi skriver 5. oktober og de siste dagene har vi hatt et fantastisk høstvær. Siden vi begge har arbeidshelg, og må låne bort kidsa til mormor og co i helga valgte vi å ta de fri fra barnehagen i dag. Vi skulle ha en skikkelig kosedag, og bestemte oss for en fisketur til en av markas mange vann. I går kveld dro vi kidsa med ut på graving etter mark, og det var gøy kan du tro. De nærmest sloss om å plukke opp markene, og lillemor lo høyt av fryd når marken kravla inni hånda. Det kilte nok. I dag tidlig ble sekken pakket, kakao, pølser, ostesmørbrød til bålet, saft og sjokolade. Iveren var stor, men å sitte helt i ro er kjedelig når man er på tur. Så mens pappa passet fiskestange, gikk ungene og jeg på oppdagelsesferd. Enda var det mange store fine blåbær igjen, selv om de nå synger på siste verset. Ungene i tuene spiste så tunger var blå. Plutselig kom go'gut'n på at vi kunne træ blåbær på et strå. Han hadde nemlig lært i barnehagen at man kunne det. Artig! Med stor konsentrasjon ble bær etter bær tredd på strået, og gleden var stor når de spiste dem etterpå. Vi hadde mange fine timer i marka i dag, og selv om fiskelykken ikke var med oss har nok dette vært en ordentlig go'dag for oss. Nå sover ungene godt, og mor skal pakke sekken og gå på jobb. Der venter trivelige kollegaer, og i væska er strikketøyet med hvis det skulle bli en ledig stund. Ha en strikkefin helg! Jeg går i dvale til mandags ettermiddag!

Da skal jeg kose masse med go'ungene mine igjen!!