lørdag 26. oktober 2013

Svigermors drøm!



Det tror jeg må være mannen min! Iallefall er han min drøm, og eplet faller som kjent ikke så veldig langt fra stammen. Så dersom min mann er svigermors drøm, må naturlig nok min svigermor også være en drøm.. Og DET er hun. Hun stiller opp for oss til alle døgnets tider, og tar seg godt av de to små svalene våre når vi jobber, eller bare sover. De elsker bestemor og bestefar, og blir tatt med på mange flotte aktiviteter og turer. For ikke å snakke om alt de kan lære ungene som vi ikke kan!

Men også svigermødre har bursdag, og nå har vi akkurat kommet hjem fra en fin bursdagsfeiring. Der fikk vi servert nydelig kylling-karry-gryte og riskrem med varm kirsebærsaus til dessert!! Namnam, det passet akkurat for en matmons som meg!

Det er vanskelig å finne på noe i bursdagsgave, for vi har jo alle sammen "alt", og jeg er ikke særlig kreativ på mine butikkrunder. Derfor ble det nok en gang en en "strikkagave". Jeg fant oppskrift på denne boleroen på garnstudio sine sider. Jeg falt for den, fordi jeg har et liknende plagg selv som er god å ha rundt skuldrene. Denne oppskrifta manglet navn, og jeg valgte å navngi den som "svigermors drøm" Litt fordi jeg håper den er en drøm å ha på, og fordi at jeg strikket den til mi snille svigermor, og forhåpentligvis blir den hennes drøm også.

Jeg valgte å strikke boleroen i garn jeg allerede hadde, så jeg brukte Maxi Viscose og Kid-Silk, og siden Maxi Viscose er endel tynnere enn det originale garnet, gikk jeg opp en størrelse. Jeg synes den ble luftig, men samtidig tror jeg den vil lune skuldrene en kjølig sommerkveld. Kanskje må jeg lage en til meg selv også?

Men nå, nå er det lørdagskveld, ungene skal snart i seng, og da koser vi oss med å lese "Mormor og de 8 ungene". Og etterpå blir det strikketid for mor.

Ha en strikkefin lørdagskveld, det skal jeg!!
Fordi jeg fortjener det!


torsdag 24. oktober 2013

FN-dag i barnehagen.

I år som i fjor har barnehagen til kidsa forberedt seg i lang tid på denne FN-dagen. De er med i noe som heter Forut's barneaksjon, hvor våre unger lærer om barn i Malawi. Her hjemme har de snakket mye om Lines, som er jenta de har sett film av fra Landsbyen Bawatele. Og i dag er dagen kommet. De gledet seg stort til å gå i barnehagen, for i dag har de invitert alle foreldre til å komme på FN-dag! Femåringen i huset var stolt, for han skulle synge og selge lodd.
En gryte lapskaus med en stooor purreløkbit!

I tillegg er det salg av mat og kaker, og vi får en trivelig stund i det hustrige høstværet. I år som i fjor har gubben og jeg rota ilag en kasserolle med lapskaus, som ungene skal selge. Det er lettvint og god mat, og vi har jukset, for vi har pølse i stedet for kjøtt i lapskausen, men jeg håper da den får bein å gå på lell!

5-åringene har også ansvar for loddsalg, og jeg lura ivei noen luer og kopptuer jeg hadde liggende for å bidra litt til premiepotten, som de ansatte i barnehagen har vært kjempeflinke å fiksa!!
Premiene pakket jeg i snikreklameposer:-)

 Nå gleder vi oss til å stille på FN-dag, og litt snikreklame må jo være lov??

Ha en strikkefin dag!
Fordi vi alle fortjener det i dag!

tirsdag 15. oktober 2013

Glade barn i nye ullklær!

Det er unektelig blitt høst, for ute regner og blåser det. Bladene virvler av trærne og vi fryser! Det er da det er tid for å finne frem ulla til ungene. De vokser og trenger stadig nye ullklær for å holde seg gode og varme. Ull kan av og til være en utfordring, for det skal jo helst være mykt og godt, og ikke klø. Til barneklær har jeg lagt min elsk på Merino Extra Fine og Baby Merino, de er myke og gode, og kløfri (så langt). Det eneste som kan sies negativt om dette garnet er at det "vokser" litt under bruk, men det ordner seg etter vask og flat-tørking. Og det er holdbart!

Ulltøy skal være gøy!! Så derfor gikk jeg for noen uker siden til "tegnebrettet" for å planlegge en Spiderman-genser til 5-åringen vår. Denne genseren er strikket ovenfra og ned, noe som er en snedig måte å strikke gensere på. For de er liksom ferdige når de er ferdige, ingen montering. Både gutten og mamma'n ble da fornøyd med resultatet, men skulle jeg gjort noe annerledes skulle jeg droppet den siste raden med rødt "spindelvev", for å få spiserman-hodet lenger opp. Hodet ble strikket i rødt, og svart og hvitt ble brodert på med maskesting.

 Så var det lillemor da.. Hun er opptatt av Hello Kitty og Prinsesser, men jeg tenkte det sikkert var lettere å strikke genser med Hello Kitty-motiv enn prinsessemotiv.. Genseren er strikket på vanlig måte, men med rundfelling, slik at jeg nok en gang slapp billig unna når det gjelder montering (lidenskapelig latskap-haha!). Jeg hadde egentlig tenkt å strikke hele genseren i cerise, og så strikke inn hvite kattehoder, men syntes ikke det ble pent når jeg måtte "flette" tråden på baksiden. Derfor ble det strikket inn et hvitt felt. Her sydde jeg sløyfer med maskesting, og konturene med "attersting", og det ble da ikke så værst, eller hva syns du? Lillemor her var iallefall gild da hun gikk i barnehagen i morges! Begge genserene er strikket i Merino Extra Fine!

Men kidsa må jo være varme på underkroppen også!! Her hadde jeg kjøpt inn Baby Merino, og gikk igang med friskt mot og pinner nr 3.. Alle de som kjenner mitt tålmod er sikkert nå overrasket over at jeg legger inn bilde av to fiks ferdige ullbukser... Det er ikke min fortjeneste ser dere! Mamma forbarmet seg over meg, fikk med seg garnet hjem, og simsalabim, noen dager senere kom to deilige flotte ullbukser tilbake! Mønsteret fant jeg hos Garnstudio, og det er gode smale modeller, som ikke er altfor tykke. Tusen takk mamma/mormor for god hjelp og gode ullbukser!!

Og nå? nå er det tid for ullsokker, og sjal, og... 
Jeg har såå mye jeg har lyst til å strikke!

Så derfor.. Ha en strikkefin dag! Det skal jeg!
Men først middag og kos med gode glade barn og kjæresten min!
Fordi jeg fortjener det, i dag også!

onsdag 9. oktober 2013

Mus i maten!

Vræææl!! Tenkte du også det? Mus i maten er heldigvis ikke veldig vanlig i dag, og jeg kan forsikre deg om at det hadde blir hurlumhei hjemme hos oss om vi hadde hatt mus i huset, for ikke å snakke om i maten!! Da hadde nok gubben funnet frem gummistøvler og støvsuger for å gå på musejakt!! Hihi ser du det for deg?

Men nå er det heldigvis snakk om ganske så uskyldige mus denne gangen...og kanskje likner de litt mer på små griser...eller flaggermus uten vinger..
der de henger på ungenes drikkeflasker. De to små svalene våre går i en matpakkefri barnehage, så vi lager ikke så ofte niste til dem. Men ca 1 dag hver uke er de på tur, og da er matpakke med, og det er stor stas kan du tro! Egen sekk med mat og drikke, og kakao..


Det er stor spenning knyttet til hva som befinner seg i matpakken hver gang. Jeg er selv ikke særlig glad i brød med svett ost, så jeg prøver å gjøre det litt godt (og sunt) med matpakke. Og denne gang? Ja da ble det pasta-kyllingsalat, gulrot og eple, samt en brødskive.

Så kom jeg på det i går kveld etter at kidsa var i seng, at jeg ville gi dem en liten overraskelse når de åpner sekken på tur i dag!! Så jeg fant frem pinner og restegarn, og strikket små mus som jeg hengte fast i drikkeflaskene deres! Så derfor ble det om ikke "mus i maten" så iallefall "mus i sekken", eller griser, eller flaggermus uten vinger... Blir spennende å se hva kidsa sier!




Barnslig glede er viktig, og dette var min ting å fryde meg over i dag!
Ha en strikkefin dag...
Fordi du fortjener det!