mandag 17. november 2014

Ull er tull og bambus er gull??

Med fare for å sette sinnene i kok med overskriften min i dag... Er dette riktig? Det kommer helt an på hvem du spør. Jeg elsker ullundertøy, ullsokker, ullvotter og ull i alle ender fordi det varmer og isolerer og klør ikke...hos meg. Spør du 6-åringen min får han hysterisk anfall og akutt kløsyke om jeg kommer med det deiligste ullundertøyet, så han mener definitivt at overskriften stemmer. Og på en eller annen måte er denne kløsyken av ull fryktelig smittsom, så nå sier også lillemor at ull klør...

Derfor gikk jeg i høst til innkjøp av bambus-stoff i metervare hos et finsk firma som heter Myllymuksut. Bambus er et fantastisk stoff som varmer som ull i kulda, men som kjøler i sommervarmen sies det. Nå gjenstår det å prøve denne påstanden da. En ting er iallefall sikkert; at påstanden om at det kjennes som silke mot huden stemmer, for ungene elsker det!

En body str 56 i deilig bambus.
Fram med symaskinene...JA du leste riktig, jeg har flere (litt flau) men jeg har 5 stk som står på geledd på sybord og sybenker rundt i den lille håndarbeidshula mi som er overfylt av garn og pinner, stoff og symaskiner, og gubbens fjernstyrte fly og Quad-helikoptere. Men jeg skulle jo ikke vise dere rotrommet mitt... (det kan jeg vise dere når jeg har rydda). Jeg skal vise dere klær sydd i deilig bambus!



 Go'gut'n her får som skrevet hysterisk anfall av ullundertøy. Til nød kan det fortsatt gå an å bruke stilongser laget av merinoull, men ikke snakk om at han vil ha gensere på seg. Men vi bor i trøndelag, og selv om det er spådd en mild og snøfri vinter (håper det blir skiføre jeg da) er det jo kaldt lell. Og særlig til disse små som har uteskole en hel dag, og som løper rundt og blir svette for så å sette seg ned med matpakken.... Da er egentlig ull gull, men nei...så derfor sydde jeg en bambustrøye til han, den er deilig og myk og varm! Og han vil bruke den!! Hurra!!

I tillegg klipte jeg ut en hjelmlue som jeg sydde sammen, og den har han blitt så glad i så den er produsert i mange farger og i flere eksemplarer. For det må jo være flotte gaver? Lua er på plass, og du slipper at det trekker i nakken og blåser i halsen! Lua er klipt etter en hjelmlue gubben kjøpte da han drev å kjørte moped til/fra jobb på vinterstid i sine yngre dager! Genial passform, og lett å forminske/øke størrelsen på. Disse passer til barn fra 4 år og til lekne gutter (og jenter) på 90+.
Det finnes flere der de kommer fra, og det er bare å ta kontakt om noen ønsker å kjøpe en lue!


Jeg har også sydd en annen type hjelmlue, som har en bedre passform for de minste barna. Go'gut'n her sa at denne var for barnslig, men det tror jeg var stoffet...
Men selv om de lærde strides om ull klør eller ikke er det jo ingenting som kan måle seg mot skikkelig gode ullsokker!! Selv 6-åringen måtte innrømme at mammas siste strikketøy var gull!! Ullsokker i dobbelt alpaca falt i smak.. "mamma..dette må jo være verdens aller beste sokker!" Hurra! Og vettu hva?? Han brukte dem rett på huden! Uten noe sokk under! Jeg sa:"her gutten min, jeg har strikket sokker i alpaca til deg...."  Forstå det den som vil, kanskje kløsyka har gitt seg??

Ha en strikkefin kveld! 
Det skal jeg, med griselabber (syltelabber) og et ørlite glass øl!!