lørdag 9. februar 2013

Bacalao på gubbens vis!

Det er servert! Namnam!!

I dag har gubben koka Bacalao! Og den ble som vanlig supergod! Vi fikk en fantastisk klippfisk i julegave og har gledet oss kjempelenge på å lage bacalao av den! Så i dag ble det endelig! Og selv om gubben er kokken, kunne jo "kjærringa" brukes til noe. Som å skrelle poteter og løk. Løken gir jo som regel snørr og tårer, og det passer seg jo bedre at jeg står å griner enn min kjære! Svigers kom å spiste ilag med oss, og det var koselig! Til og med kidsa spiser pappan's bacalao.
Gode ingredienser til en herlig Bacalao!

Kanskje du har lyst på oppskrifta??
Vel enten du vil eller ikke, her er oppskrifta på gubbens Bacalao:

4-500gr klippfisk vannes godt ut.
2 dl god olivenolje
Løk (4-5passe store) eller mer etter smak
Hvitløk (2fedd) Vi bruker mer.
2 (eller flere) Chili som hakkes opp (med eller uten frø alt etter hvor sterkt du vil ha det, vi bruker uten pga kidsa)
Strimlet paprika.
1 boks "syltet paprika som skjæres i strimler
2 bokser grovhakkede tomater
2ss tomatpuré
1-2ss tørket oregano (eller litt mer)
Poteter (600gr, eller mer etter smak)
Sorte oliven

  • Varm olivenoljen i en gryte og surr løk og hvitløk til de er blanke (la løken surre en god stund før du har i hvitløken, for den trenger ikke så lang tid)
  • Ha i tomatpuré og surr et par minutter.
  • Ha i chili, oregano, tomater og paprika og la dette småkoke i 10-15 min (gjerne lenger)
  • Ha i delte eller hele oliven.
  • Skjær potetene i passe tykke skiver. Vi koker poteten litt i en egen kasserolle først. Dersom du glemmer potetene slik gubben gjorde i dag, og de blir ferdigkokt i sin kasserolle tilsetter du disse like før servering. 
  • Tykke skiver god potet klar til koking!












  • Klippfisken skjæres i passe stykker, jo tykkere stykker jo lengre tid i gryta. Våre flotte stykker var i dag ganske tykke og fikk en god time.

Fantastisk bacalaofisk!!

Server gjerne Bacalao'n med Foccatia eller annet godt brød og smør. Vi glemte det i dag, men gjestene var fornøyde lell, og det beste av alt?! Vi laget dobbelt porsjon og har iallefall én god middag igjen, om ikke gubben faller for fristelsen og spiser litt nattmat i kveld! Nå sover go'ungene, så nå er det strikking og et lite glass rødt! Ha en strikkefin lørdagskveld, og lykke til med Bacalao'n!! Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar