lørdag 5. mai 2012

Hjemmelaget pizza!!!

 Mens jeg har vært opptatt med blogg og strikk og... har gubben laga verdens aller beste pizza til lørdagskos!!! Fordi jeg fortjener det som sto opp med lillemor klokken 05.45(!)  i morges <3 Pizzasausen er helt fantastisk synes jeg! Oppskriften er som følger:

1) En liten løk, ca en halv chili (etter smak) og 4 fedd hvitløk finhakkes. Freses i olje.

2) Ha i en boks hakkede tomater (ikke kjøp den billigste du finner, det er faktisk stor forskjell på smak. Vi bruker en som både Rema og Bunnpris har som heter "GiAguaro" koster 9-10 kr.

3) Ha i salt, pepper og noen dråper Tabascosause, og ei raus spiseskje god honning, samt 3 toppede spiseskjeer god tomatpure.  Dette skal småputre til en litt tykk konsistens.


 Mens dette putrer forberedes "toppingen" som er Chorizo-pølse, og div andre italienske pølser etter smak. Vi liker gjerne de du kan skjære opp selv for da kan man skjære litt tykkere skiver og de gir en bedre smak på pizza'n. Sorte oliven og parmaskinke er også godt på. Gjerne Cherrytomater delt i to, men da må de settes med den runde enden ned så "fylla" ikke renner utav de og bløtlegger pizza'n.
 De siste gangene vi har laget pizza har vi latt latskapen vinne og brukt ferdige bunner i 2 pk fra Rema eller Bunnpris. De er faktisk veldig gode, og oppskriften på sausen holder til 2 slike pizzaer.
Hvis du skal lage bunn selv anbefaler vi pizzamel og at du kjevler en tynn bunn som prikkes og forstekes litt før saus og "topping" legges på.
Vi mekker alltid ferdig 2 pizzaer og setter den andre ustekt i kjøleskapet, og den er kjempegod, om ikke bedre dagen derpå, eller dagen etter det igjen..
Litt revet ost legges oppå sausen, så pølser og skinker før fersk Mozarella, og en pakke med en sånn "Mozareallaball" holder til 2 pizzaer for den flyter utover.
Pizza'n stekes på pizzafunksjon (varmluft med undervarme) 250 grader, nederste rille og ca 8-9 min i vår ovn.


Jeg gleder meg allerede til neste gang...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar